Telefon

+420 724 556 760

E-mail

magicka.aromaterapie@gmail.com

Otevírací doba

Dle dohody

S příchodem zimních měsíců se naše pleť stává vystavenou drsným podmínkám, které mohou způsobit vysušení, podráždění a celkově snížit kvalitu pokožky. Naštěstí existuje přirozená a účinná cesta, jak chránit pleť před nepříznivými vlivy mrazivého počasí – rostlinné oleje.

Rostlinné oleje se stávají stále populárnější volbou v péči o pleť, a to dobrým důvodem. Nabízejí nejenom vynikající hydratační vlastnosti, ale také obsahují důležité látky a antioxidanty, které vyživí a ochrání pokožku před vysušením a popraskáním.

Výhody rostlinných olejů pro pleť

  1. Intenzivní hydratace: Rostlinné oleje, jako například jojobový, arganový nebo mandlový olej, obsahují přirozené mastné kyseliny, které dodávají pokožce potřebnou hydrataci. Ta je klíčová pro prevenci vysušení a popraskání pokožky.
  2. Ochrana před mrazy: Olej vytvoří na povrchu pokožky ochranný film, který chrání před vlivy mrazivého vzduchu a větru. Tím pádem dochází k redukci vysušení a červených skvrn, které jsou častým problémem v zimních měsících.
  3. Bohatství antioxidantů: Rostlinné oleje jsou bohaté na antioxidanty, jako jsou vitamíny E a C, které pomáhají chránit pokožku před volnými radikály a předčasným stárnutím. Pleť získává zdravý a mladistvý vzhled.
  4. Posílení přirozené bariéry: Oleje přispívají k posílení přirozené bariéry pokožky, což zabraňuje ztrátě vlhkosti a pomáhá udržet optimální stav pokožky i v náročných podmínkách.

Jak využít rostlinné oleje na pleť:

  1. Večerní péče: Před spaním naneste několik kapek rostlinného oleje na čistou a lehce vlhkou pleť. Olej nechte působit přes noc a ráno si všimnete, jak je vaše pleť hydratovanější a pružnější.
  2. Smíchání s krémem: Přidejte pár kapek oblíbeného rostlinného oleje do vašeho denního nebo nočního krému. Tím získáte výhody hydratace oleje společně s výživou krému. Možností je také používání takových krémů, které v sobě již olejovou složku mají. Rostlinný olej také můžete použít samostatně jako základní bázi, na kterou nanesete svůj oblíbený krém.
  3. Masáž obličeje: Při masáži obličeje použijte rostlinný olej, abyste podpořili cirkulaci krve a zlepšili absorpci živin do pokožky.

Rostlinné oleje vhodné do mrazů

  1. Mandlový olej: Mandlový olej obsahuje vitaminy A, E, F a mnoho minerálů, např. draslík, vápník a hořčík, které pleti v zimě zajistí kvalitní regeneraci a výživu.
  2. Arganový olej: V současnosti je jedním z nejdražších a nejcennějších olejů používaných v kosmetice, obsahuje totiž opravdu vysoké procento účinných látek hlavně vitaminu E (dále potom vitamin A, F, karoteny, tokoferoly). Arganový olej velmi intenzivně zvláčňuje (díky množství vitamínu F) a hloubkově regeneruje.
  3. Avokádový olej: Avokádový olej obsahuje vitaminy A, C, E, D, B6 a celou řadu minerálů, např. hořčík, draslík nebo fosfor a železo a je velmi vhodný na vysušenou pleť.
  4. Šípkový olej: Šípkový olej posiluje její pružnost, důkladně hydratuje, zklidňuje podrážděnou pokožku, zjemňuje ji a posiluje její přirozenou obranyschopnost. Pomáhá také regenerovat pokožku s jizvami, nebo zabraňuje jejich tvorbě.

S rostlinnými oleji máte k dispozici přirozený a účinný prostředek k ochraně pokožky před zimními mrazy. Odborníci doporučují vyzkoušet různé oleje a najít ten, který nejlépe vyhovuje vaší pleti. Můžete i smíchat několik rostlinných olejů dohromady a vytvořit tak synergickou směs poskytující luxusní komplexní péči. Vaše pleť bude vděčná za tu extra péči, kterou jí v chladných měsících poskytnete.

Přečtěte si také